Tiotal anmälningar mot voodo-man

Karlskrona Artikeln publicerades

Polisen har fått in över tio anmälningar mot den man som spred skräck bland de boende på Galgamarken under helgen.

Han ska ha slagit sönder flera bilar, både med och utan tillhygge.

Under måndagen tillkom ytterligare fem anmälningar mot den 34-årige man som under lördagskvällen förstörde bilar och hotade boende på Valhallavägen. Totalt har polisen nu fått in elva olika anmälningar som mestadels rör sig om skadegörelse och olaga hot.

Mannen ska ha sprungit omkring med bar överkropp och med en snöskyffel i handen som han använde för att slå på bilar som körde förbi. Situationen beskrivs som panikartad och en förbipasserande ska ha fått ett slag i bröstet.

34-åringen hotade även att döda och utföra voodoo på poliserna som kom till platsen.

    – Han misstänks för ett flertal brott, bland annat narkotikabrott, ofredande, olaga hot och skadegörelse. Han ska ha slagit sönder flera bilar, både med och utan tillhygge, säger Kjell Olsson från Blekingepolisen.

    Mannen bor själv i området och greps i samband med händelsen, men släpptes under lördagskvällen. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

    – Vi ska höra flera målsäganden och även mannen senare i veckan, säger Kjell Olsson.

    BLT har pratat med en busschaufför som körde linje ett mot Lyckeby när mannen attackerade bussen. Mannen ställde sig mitt i vägen och chauffören tvingades stanna.

    – Han slog sönder framrutan, jag blev ganska chockad faktiskt och fick avsluta turen, säger busschauffören som vill vara anonym.