Tidigare kommunalrådet blir ny miljöchef

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Sofia Bothorp blir ny miljöchef i Karlskrona.
Foto: Patric Söderström
Sofia Bothorp blir ny miljöchef i Karlskrona.

Tidigare miljöpartistiska kommunalrådet Sofia Bothorp blir ny miljöchef i Karlskrona kommun. Bothorp har de senaste åren arbetat på P4 Blekinge, men tillträder nu som miljöchef den 17 september.

Hon har gått från journalistiken, till politiken, tillbaka till journalistiken och nu ser hon fram emot att kunna jobba konkret med miljöfrågor när hon tillträder som ny miljöchef i Karlskrona kommun.

– Det ska bli jätteroligt att få jobba konkret med de frågor jag brinner för, jag har tidigare jobbat med visioner och lagar inom politiken och det finns väldigt bra verktyg för att jobba med miljöfrågor i Sverige, så det ser jag fram emot, säger hon.

Den 17 september tar hon över efter tidigare miljöchefen Magnus Lindoffsson, som tidigare i år började arbeta på kommunledningsenheten med markfrågor och marksanering istället.

– Det första jag ska göra är att lära känna all personal, jag har förstått att det har börjat många unga sedan jag slutade med politiken, så det ska bli jätteroligt att lära känna alla nya, säger hon.

Nu ska hon först och främst lära känna verksamheten, men ser fram emot nya utmaningar och har redan börjat fundera på vilka områden hon vill utveckla.

– Jag vill jobba mer med relationer mellan oss på miljöavdelningen och andra delar av kommunen, företagare och privatpersoner för att få ett bättre samarbete i miljöfrågor, säger hon.