Tar plats i Europas Silicon Valley

Karlskrona Artikeln publicerades
Säkerhetsföretaget Outpost24 har köpt ett franskt företag som är specialister på molnbaserade lösningar.
Foto: Staffan Lindbom
Säkerhetsföretaget Outpost24 har köpt ett franskt företag som är specialister på molnbaserade lösningar.

Karlskronabaserade säkerhetsbolaget Outpost24 har köpt upp ett franskt företag som är specialister på molnlösningar.

IT-branschen är i ständig rörelse och när Outpost24 år 2001 började scanna svagheter i företags it-lösningar fokuserades insatserna främst mot servrar och hårdvara. Tiderna förändras och nu väljer allt fler företag molnbaserade lösningar, med decentraliserade servrar som kanske växa i takt med det dagliga behovet av data.

– Tidigare hade företagen 100 servrar i källaren som skulle hållas uppdaterade. Nu kan det pendla mellan noll och 1 000 servrar från dag till dag, säger Martin Jartelius som är säkerhetschef på Outpost24.

Därför har Outpost24 köpt upp det Nice-baserade företaget SecludIT.

– Molnbaserade tjänster och miljöer som poppar upp och försvinner är en helt annan teknik än vad vi är vana vid. Det här gänget har arbetat med det här i sju år, säger Martin Jartelius.

Han menar att med SecludITs kunskap om molnlösningar och Outpost24s förmåga att hitta sårbarheter så breddar de sin produktportfölj och kan erbjuda fler tjänster till sina kunder.

Innan köpet var de närmare 120 medarbetare och så sent som för tre veckor sedan nyanställdes åtta personer. De bildade en grupp vars uppgifter är att hacka webbapplikationer i syfte att hitta sårbarheter som utvecklarna sedan kan täppa till.

Outpost24 har sedan tidigare kontor i både Karlskrona, Köpenhamn och London. Med köpet av det franska företaget med 14 anställda tar de nu ett steg in i Nice.

– Det är precis som Karlskrona en teknisk plats och det här området är Europas motsvarighet till Silicon Valley, säger Martin Jartelius.