Stor rishög brann intill väg

Rödeby Artikeln publicerades

Strax innan 18-tiden söndagen fick SOS larm om att en rishög brann intill vägen mellan Allsjömåla och Björsmåla i närheten av Rödeby.

– Vi kommer att vara där några timmar till, rishögen är ungefär 10x15 meter stor och tre meter hög. Men vad som har orsakat branden är oklart, sa Conny Jensen, insatsledare vid Räddningstjänsten under söndagskvällen.

Vid 01-tiden pågick släckningsarbetet fortfarande, med tre tankbilar på plats. Räddningstjänsten var fortfarande kvar på morgonen då rishögen inte hade släckts helt.

– Det pyr fortfarande lite, så vi ska lämna över det till markägaren snart så får han ta över det. Det är lugnt på plats annars, säger Conny Jensen på räddningstjänsten.

Rishögen var belägen vid ett kalhygge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.