Stor polisinsats - ”anhörig till polis attackerad”

Karlskrona Artikeln publicerades
En så kallad särskild händelse inträffade under fredagskvällen vilket polisen bara beslutar om när något mycket allvarligt inträffat. Bland annat stoppade polisen alla fordon i höjd med fartkameran vid Ramdala på E 22 sent på fredagskvällen.
Foto: Staffan Lindbom
En så kallad särskild händelse inträffade under fredagskvällen vilket polisen bara beslutar om när något mycket allvarligt inträffat. Bland annat stoppade polisen alla fordon i höjd med fartkameran vid Ramdala på E 22 sent på fredagskvällen.

Flera polispatruller befann sig sent under fredagskvällen i trakterna kring Ramdala där man bland annat genomsökte alla fordon på E 22.

Anledningen ska enligt uppgifter till Kvällsposten vara att en polismans bil hade blivit utsatt för skadegörelse och en nära anhörig till polisen överfallits.

Händelsen ska ha inträffat runt 20.30-tiden på fredagskvällen och polisen beslutade sig kort därefter om en så kallad särskild händelse.

– Vi misstänker att det har begåtts ett grovt brott i trakten kring Ramdala, mer än så kan jag inte säga i nuläget, sa Peter Kjällqvist vid polisens ledningscentral inledningsvis till BLT.

Enligt Kvällsposten ska en person som är anhörig till en hotad polis blivit attackerad i sitt hem under kvällen. Polismannens fordon ska dessutom ha blivit sönderslaget.

– Det är uppgifter som jag varken kan bekräfta eller dementera, säger Peter Kjällqvist.

Foto: Staffan Lindbom

Polisen satte upp en fordonskontroll mellan fartkamerorna i Ramdala där man stoppade alla fordon för att kolla så att inga obehöriga fanns i dem.

Klockan 23.30 var fortfarande ingen person gripen.

Polisen fattar beslut om en särskild händelse enbart när något utöver det vanliga och något mycket allvarligt har inträffat.

Ett sådant beslut innebär att man sätter samman en särskild stab som tillförs betydande resurser och utser en kommenderingschef som leder arbetet.

Läs mer om särskild händelse här.

Vid klockan 05.40 på påskaftons morgon meddelar Karlskronapolisen att ingen person har frihetsberövats. I övrigt vill man inte lämna några uppgifter om fallet därifrån utan hänvisar till polisens presstalespersoner.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.