Stack kniv i halsen – åtalas för mordförsök

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Som en blixt från klar himmel. Så beskriver ett vittne knivdramat i en lägenhet i Marieberg.

Men enligt åklagaren var det försök till mord.

Det ska ha festats en hel del i lägenheten berättade grannarna för polisen. Men på söndagseftermiddagen 16 september blev det mer högljutt än tidigare, och skreks efter hjälp.

En man hade knivhuggits i halsen och behövde ambulans snabbt.

Kniven kom nära, men missade halspulsådern, och mannens liv gick att rädda. En kamrat till mannen kunde hålla tryck mot såret till ambulanspersonalen kom.

Han ska också ha ingripit med ett dammsugarrör för att mota bort den man som nu har åtalats för mordförsök, en 56-årig man från Karlskrona.

56-åringen stack i väg från lägenheten, men kunde gripas lite senare efter ett större polispådrag. Han nekar till att ha haft något med knivskärningen att göra, men har berättat att han befunnit sig i lägenheten den aktuella dagen.

I förhör har han beskrivit det som en skräckupplevelse han inte minns något av, förrän han greps av polis med pepparspray.

Fyra personer ska ha befunnit sig i bostaden under eftermiddagen: 56-åringen och den kvinna han tidigare bott ihop med var där, men också hennes nye pojkvän och en kamrat till honom.

Även om den senare i förhör talat om god stämning, och att han inte alls förväntat sig det våldsamma utbrott som följde, ska det ha funnits en längre tid av spänning och gruff mellan 56-åringen och hans exsambos nye pojkvän.

I åklagarens bevisning ingår flera sms som skickats av 56-åringen och handlar om att den nye pojkvännen ska ”ryka”, och att han själv snart kommer sitta för mord.

Enligt en bekant till 56-åringen har han pratat om sin svartsjuka, och att göra sig av med rivalen, men denne hade inte trott att han menade allvar.

Som BLT tidigare berättat blev 56-åringen villkorligt frigiven i mitten av juli. Ett halvårs fängelsestraff för knivhot och misshandel mot sin före detta sambo hade då förkortats med två månader.

BLT var först med att berätta om svartsjuketeorin dagen efter dådet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.