Ny strategi i sökandet efter försvunne KHK-supportern

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Helikoptern cirkulerar under tisdagen över Nättraby.
Foto: Staffan Lindbom
Helikoptern cirkulerar under tisdagen över Nättraby.

Klockan 15 drog Missing people igång en ny skallgång för att söka efter den försvunne KHK-supportern.

Sökningarna koncentreras nu till vägarna mellan Nättraby och Rosenholm.

Under tisdagen har sökandet efter den försvunne Karlskrona HK-supportern fortsatt.

Polishelikopter har under dagen varit på plats i området vid Nättraby för att söka från luften.

Lokala företrädare för Missing people satt under dagen i möte för att diskutera hur dagens sökningar skulle arrangeras och klockan 13.30 kom besked.

Klockan 15 startar man en ny skallgång med utgångspunkt från Nättraby GoIF:s klubbstuga.

– Men om någon kan eller vill tidigare så är det möjligt att komma hit tidigare, säger Christer Ågren som är operativt ansvarig för sökinsatsen.

Sökandet kommer nu att inriktas på vägen mot Rosenholm.

– Det vi har information om är att personen kom ifrån NKT Arena till Nättraby. Vid tidigare sökinsatser har Nättraby varit fokus. Nu anser vi att det är färdigsökt där i Missing peoples regi så nu går vi baklänges från Nättraby mot Rosenholm med fokus på vägarna och områden kring vägarna, säger Ågren.

Även Kustbevakningen är på plats och söker i vattnet vid Nättraby.

Underkvällen deltar fortfarande ett hundratal personer i letandet efter den man i 50-årsåldern som försvann i samband med en hockeymatch i lördag.

– Vi räknar med att hålla på till framåt klockan 22, fast det är mörkt. Efter återkoppling med polisen i morgon vid niotiden tar vi ett nytt beslut om en fortsättning, sa sökledaren i den frivilliga organisationen Missing People.

Skallgångskedjorna satte igång vid 15-tiden på eftermiddagen och utgick från Nättraby Goifs klubbstuga.

– Vi har gjort så kallade ledstångssök, letat längs vägkanterna från Nättraby och bort mot NKT Arena i Rosenholm för att säkerställa att den försvunne inte gått tillbaka. Men vi har hittills inte gjort några fynd alls, tillade Christer Ågren.

Missing people sökte under måndagen efter mannen som försvann i lördags.
Foto: Staffan Lindbom
Missing people sökte under måndagen efter mannen som försvann i lördags.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.