Slutet för musikaffären

Karlskrona Artikeln publicerades
 Mikael Öhman driver själv musikaffären.
Foto: Mats Blennow
Mikael Öhman driver själv musikaffären.

Månaden ut och sedan slår Karlskronas enda musikaffär igen. Men det finns en gryende tanke på att uppstå senare i lite mer blygsam form.

Men RM:s Musik, uppkallad efter initialerna på sin grundare för över trettio år sedan (Ronny Malmström) lägger ner, som P4 Blekinge var först att berätta om. Butiken hade haft tre ägare innan Mikael Öhman tog över i vintras.

– Ja, min tanke var att köra vidare med en lite mer levande butik med livemusik varannan helg. Men det gick helt enkelt inte. Beslutet att lägga ner grundar sig på en konkurrerande näthandel, svikande kundkrets, tunga hyror och dåliga p-platser, som i stort sett saknas härutanför, säger Mikael Öhman.

Han är själv musiker och spelar trummor i det nybildade bandet Miss Moonshine & The Jailbird Boys” som har en nypa bluegrass, blues och liknande musik på repertoaren. Mest lite för skojs skull, tillägger han själv.

Men planerna på att driva en musikaffär i någon form är inte helt uträknade.

– Jag har väl en liten fundering på att starta i mindre skala igen till hösten med ett nytt butiksnamn i andra lokaler. Kanske någonstans i Ronneby eller Karlskrona, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.