Slog kvinna med duschskrapa – döms till fängelse

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Två personer på ett behandlingshem i Södermanland, en man och en kvinna, hamnade i bråk förra våren. Under bråket utdelades en del hårda ord, men när kvinnan skulle lämna jagade mannen efter henne och slog henne i nacken med en duschskrapa så det blev märken. Kvinnan ska även haft ont i nacken i fem dagar efteråt. Händelsen styrks av vittnen som jobbade på boendet.

Mannen döms nu till en månads fängelse för misshandel i Blekinge tingsrätt. Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan.

Mannen, som är i 50-årsåldern, nekar till brott och menar att han kastade duschskrapan, men menade aldrig att träffa kvinnan. Mannen döms även för skadegörelse efter att repat en bil i Ronneby.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.