305 frivilliga sökte efter försvunne KHK-supporter

Karlskrona Artikeln publicerades
Missing People letar efter den försvunne KHK-supportern i Nättrabys omgivningar uppdelade i olika patruller.
Foto: Staffan Lindbom
Missing People letar efter den försvunne KHK-supportern i Nättrabys omgivningar uppdelade i olika patruller.

Strax efter klockan 21 på måndagskvällen avbröt Missing People sitt letande efter den KHK-supporter som varit försvunnen sedan i lördags.

– Den sista patrullen har just kommit tillbaka. Vi har inte gjort några fynd som kan sättas i samband med mannens försvinnande. Vi har haft 305 frivilliga i 35 patruller och de måste jag ändå säga är fantastiskt, sa Christer Ågren, ansvarig för eftersökningarna genom den frivilliga organisationen Missing People.

– Vi har letat i de områden kring Nättraby som polisen betecknat som viktigast. Nu väntar vi på återkoppling innan vi bestämmer oss för vad som ska hända i morgon. Allt vårt arbete sker i överenskommelse med polisen, tillade han.

Polisinspektör Malin Pärmborn konstaterade samtidigt strax innan midnatt att spaningarna avbrutits för stunden utan några resultat, men att fortsatta initiativ skulle ta vid under tisdagen.

Letandet har pågått efter den KHK-supporter, en man i 50-årsåldern, som försvann i samband med en hemmamatch i hockeyarenan i lördags eftermiddag. Hans anhöriga lade ut en efterlysning på Facebook under söndagen. Polisen letade med hundpatruller under helgen. In mot natten till måndagen hade Missing People samlat ihop runt 150 frivilliga uppdelade i 13 patruller som letade i områden i Nättraby, dit mannen enligt uppgifter kunde ha tagit sig.

Enligt P4 Blekinge ska polisen ha bekräftat att mannen setts kliva av en buss i Nättraby vid 20-tiden på kvällen.

Efter helgen har polisen avbrutit sitt aktiva sökande medan frivilliga fortfarande är ute och letar. När mannen sist sågs var han klädd i KHK-supportrarnas orange tröja och halsduk. Även mannens kollegor från hans arbetsplats och hockeyspelare från KHK har anslutit sig till eftersökningarna.

Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.