SD-politiker hoppar av efter hot mot Elina Gustafsson (S)

Södertälje Artikeln publicerades
S-politikern Elina Gustafsson polisanmälde ett Facebook-inlägg i vintras, som en SD-politiker i Södertälje sedan kommenterade - med ytterligare hot.
S-politikern Elina Gustafsson polisanmälde ett Facebook-inlägg i vintras, som en SD-politiker i Södertälje sedan kommenterade - med ytterligare hot.

SD-politikern skrev ett inlägg på Facebook och önskade att S-politikern i Karlskrona Elina Gustafsson skulle bli våldtagen.

Nu har hon hoppat av.

BLT har tidigare skrivit om hoten mot Elina Gustafsson.

I januari Facebook-publicerade en person en bild på en pistol och skrivit en hotfull kommentar riktad mot Elina Gustafsson, socialdemokratisk politiker i Blekinge.

En av dem som delade bilden är en SD-politiker i Södertälje. I en kommentar under bilden skriver hon: ”Den där Elina Gustafsson (S) bör bli påsatt av ett gäng aids araber och sedan bli förpassad till sopcontainern!” rapporterar SVT.

    Politikern blev polisanmäld och Robert Stenkvist som är ordförande i SD i Södertälje säger att ärendet nu ska upp till medlemsutskottet. Där riskerar personen en varning eller uteslutning.

    SVT rapporterar också att SD-politikern inte har förnyat sitt medlemskap och är följaktligen utestängd från partiet.

    – Under processens gång visade det sig att hon inte har förnyat sitt medlemskap, vilket innebar att utredningen stannades upp, skriver Henrik Gustafsson som är pressansvarig hos Sverigedemokraterna i ett mail till SVT.