Så här ska den nya byggnaden se ut

Karlskrona Artikeln publicerades

I dag kommer grävskoporna.
Det gula hörnhuset bakom bokhandeln ska rivas.
I stället byggs ett sex våningar högt kontorshus.

Det har tagit drygt fyra år av överklaganden, processer och nya projekteringar. Men i dag tas första spadtaget för det nya kontorshuset i hörnet Hantverkare-gatan och Konstapelsgatan.
Fast innan spaden kan tas i bruk måste grävskoporna göra sitt. Huset ska rivas och Skanskas projektchef Thomas Nilsson räknar med att rivningsarbetet kommer att pågå fram till lövmarknaden den 19 juni.
Det gamla huset som står där i dag är fullt av sprickor och har inte varit bebott under flera år. Det som kommer i stället blir ett sex våningar högt hus med butiker i bottenplanet och kontorslokaler på de övriga planen.
– Bottenplanet ska byggas med stora glasytor från golv till tak. Det ska ge känslan av ett svävande hus och högst upp avslutas med ett plan som består av kuber, förklarar Thomas Nilsson.
Prislappen för det nya kontorshuset ligger runt 18 miljoner kronor. Det är Skanska som är entreprenör för bygget och beställaren är Mikael Blomqvist och Helen Jonsson genom projektet Michano Hörnhus AB.
I februari nästa år ska huset stå klart med sin svarta slipade terrazzofasad med detaljer i aluminium och sex våningar högt.
De två översta kontorsplan byggs i etage och totalt blir det 250 kvadratmeter lokalyta på varje plan.