Struntade i tv-licensen - åtalas

Rödeby Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg

En man boende i Rödeby åtalas för att ha struntat i att betala till tv-avgiften.

Mannen nekar till brott och hävdar att han inte äger någon tv-mottagare, samt att eftersom han endast tittar på tv via så kallad chromecast, bör slippa att betala tv-licens.

En kväll i januari fick mannen som är i 30-årsåldern besök av en avgiftskontrollant från Radiotjänst. Kontrollanten hade tittat i sina listor och såg att mannen inte hade anmält något tv-innehav, men kunde från gatan se att det fanns en påslagen platt-tv inne i mannens hem.

Hon ringde då på hos mannen som menade att han inte ägde någon tv. När kontrollanten påpekade vad hon sett, svarade han bara ”du har sett fel”, och stängde sedan dörren.

Nu åtalas mannen för underlåtenhet att anmäla tv-innehav. Mannen nekar och hävdar han att han har en projektor kopplad till en chromecast som han i sin tur streamar Netflix från via mobilen.

Någon tv-mottagare äger han däremot inte, och han förnekar brott. Kommer tingsrätten fram till att mannen är skyldig till brott kan han dömas till böter, vilket är straffet för underlåtenhet att anmäla tv-innehav.