Rån mot livsmedelsaffär

Karlskrona Artikeln publicerades

Två maskerade rånare slog till mot en livsmedelsbutik på Gullbernavägen under tisdagskvällen.

De kom in i butiken, Mariebergs Livs, och hotade med varsin större kniv en affärsanställd som var ensam i butiken. Hon beordrades att öppna kassaapparaten. Med uppmaningen att lämna ut pengar uppehöll sig rånarna en stund i lokalen och lämnade sedan butiken och försvann till fots. Kvinnan som arbetade i affären blev chockad efter händelsen men hade inte kommit till fysisk skada. Rånarna sprang bort mot Kungsmarken och hade kommit över cirka 4 000 kronor i kontanter.

– Det handlar om två gärningsmän, bägge runt 180 centimeter långa, med mörka kläder och det har också talats om en mask i guld och en i vitt, säger Christer Fuxborg på polisens ledningscentral i Malmö.

Vid 21.30-tiden hade polisen hunnit gå igenom film från en övervakningskamera i butiken. Den visade vad polisen själv betecknade som ”mycket maskerade” personer.

Polispatruller är fortfarande kvar på platsen och söker bland annat av närområdet, men hittills är ingen person gripen. Rånet inträffade strax innan sju-tiden på kvällen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.