Generatorfel på Polenfärjan – stora förseningar i helgen

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Maths Olsson

Hundratals resenärer fick vänta långt in på natten innan Stena Lines färja Vision från Karlskrona kunde bege sig mot Polen. Anledningen är att fartyget drabbats av ett generatorfel.

Stena Lines färja som skulle avgå från Karlskrona klockan 19.30 på fredagskvällen drabbades av ett generatorfel. Passagerarna fick tålmodigt vänta i timmar innan båten kunde kasta loss. En av dem var Joakim Skyllberg från Karlskrona som var på väg till en semester.

– De sa först att det skulle ta en timme, men sedan tog det tre. Senare under natten sa de att det var ett generatorfel på färjan och att det inte var säkert att vi skulle komma i väg alls, säger Joakim Skyllberg och fortsätter:

– Båten verkade vara fullbokad, men nu är det väldigt få kvar här. Många har valt att lämna och åkt hem igen, säger han vid klockan 02.

De få resenärer som ändå orkade vänta fick till slut bege sig mot Polen vid klockan 05.00 på morgonen.

Joakim Skyllberg är en av dem som är kvar på båten.
Joakim Skyllberg är en av dem som är kvar på båten.

Från Stena Lines sida säger man att arbetet med den nya generatorn drog ut på tiden.

– Först fick vi vänta in en ny del från Göteborg, sedan tog det lite längre än vad vi hoppades på. Vi beklagar så klart att vi inte kunde komma i väg tidigare, säger Jesper Waltersson som är presschef på Stena Line.

Resenärerna kompenserades av bolaget med mat och de som valde att lämna fartyget kommer att få tillbaka pengarna.

Kommer det här innebära några följdförseningar?

– Ja, det kommer innebära förseningar i helgen med Vision. På måndag är det planerat att båten ska ligga i hamn hela dagen. Efter det kommer vi kunna gå efter tidtabellen igen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.