Premiär för ny julmarknad

Karlskrona Artikeln publicerades
I helgen är det premiär för Karlskrona Julmarknad.
Foto: Mats Holmertz
I helgen är det premiär för Karlskrona Julmarknad.

En del inslag kan nog kännas igen från Bubbetorp när det blir julmarknad mitt i världsarvet.

– Men det här är Karlskrona Julmarknad, säger Johanna Mazetti, projektledare på Karlskrona City.

Tomtar och julmusik ska fylla Trossös gator under helgen. Fackeltåg och luciatåg kommer att utgå från Spanska trappan. Och både häst, lama och åsna dyker upp på Stortorget.

Det är premiär för Karlskrona Julmarknad med andra adventsmys, knallar och matvagnar. Marknaden anordnas för första gången, även om det kan finnas likheter med nedlagda Bubbetorps Julmarknad. Under marknadshelgen är det Lions Club Jarramas som håller i arrangemanget, precis som på Bubbetorp.

– En julmarknad inne i Karlskrona har efterfrågats i så många år. Det är jättekul att kunna ta med det gamla in i det nya och det ska bli jättespännande, säger Johanna Mazetti på Karlskrona City, som jobbat med planeringen av Karlskrona Julmarknad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.