Präster hotas av uppsägning

Karlskrona Artikeln publicerades

Två prästtjänster och en kyrkomusikertjänst kan försvinna från Karlskrona-Aspö pastoratet på grund av den ekonomiska kris som församlingen befinner sig i.

Foto: Marcus Palmgren

Det ekonomiska krisläget i Karlskrona-Aspö pastorat fortsätter få konsekvenser. Församlingen har 50 miljoner i skuld vilket har tvingat dem att dra in på flera tjänster.

4,5 tjänster på församlingens kansli ska varslas, men nu utreder man om även två prästtjänster och en kyrkomusikertjänst ska dras in, det rapporterar SVT Blekinge om.

– Vi ska göra en analys på om vi kan genomföra det, så det är inte helt klart ännu, säger Eva-Karin Lindgren, vikarierande kyrkoherde till SVT Blekinge.

Varslas tjänsterna betyder det att antalet präster i pastoratet sjunker från sju till fem och kyrkomusiker från fyra till tre.

– Samtidigt har vi sett att vi inte kan ta två tjänster från fastighetssidan, så där blir det bara en tjänst som försvinner där, säger Eva-Karin Lindgren till SVT Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.