Populär julgala inställd

Lyckeby Artikeln publicerades
Julgalan i Lyckeby ställs in.
Julgalan i Lyckeby ställs in.

Tanken var att det skulle bli en femte upplaga av populära ”Jul-Galan” i Lyckeby i år och ett jubileum. Men evenemanget som snabbt brukar sälja slut på entrébiljetter, har fått ställas in.

– Det är så synd att vi inte kan vara på Medborgarhuset, där det finns allt och får plats 150 besökare, säger Johan Törnström i Marknadsrådet i Lyckeby, som arrangerar Jul-Galan.

Festlokalen i Medborgarhuset är för närvarande stängd för uthyrning.

I nya Allaktivitetshuset (före detta ÖoB) finns bara plats för 70 personer, plus att scen och kök i anslutning till lokalen saknas.

Försök har gjorts att hitta en alternativ lokal för julgalan, men utan framgång.

– Det är många som frågat efter den, som har galan som en av årets höjdpunkter. Det är mycket, mycket tråkigt det här, säger Johan Törnström.

De artister som hade preliminärbokats, har fått avbokas. Om det blir några kostnader för avbokningarna är inte klart ännu. Däremot att det inte blir några intäkter som beräknat för galan.

– Det är klart att det blir ett avbräck ekonomiskt, säger Johan Törnström.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.