Påkommen med stöldgods, knark och tårgas – åtalas

Karlskrona ,
Foto: Johan Nilsson/TT

18-åringen greps och anhölls i juletid – men frigavs. Snart stals fickur, mynt och andra saker, som han och en ung kumpan också misstänks för.

18-åringen åtalas nu för narkotikabrott och (ringa) vapenbrott, men också för stöld ihop med en par år äldre kumpan.

När 18-åringen ertappades efter polisjakt och hundspårning i Lyckeby den 22 december hade han cannabispreparat på sig, och var även narkotikapåverkad. På sig hade han tårgasspray och patroner med pepparsats. Han anhölls, men släpptes fri på julafton.

Dagen efter skedde en stöld i de norra kommundelarna, där fickur, mätinstrument, samlarmynt och bestick försvann. Stöldgodset hittades på duon efter hundspårning, men medan 20-åringen erkänner brott, nekar 18-åringen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.