Övertänd ladugård – många höns döda

RAMDALA Artikeln publicerades
Ladugården var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.
Foto: Bengt Hællquist/Videoproducenten
Ladugården var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

En ladugård utanför Ramdala började av oklar anledning börjat brinna under nyårsnatten. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. Cirka 25 hönor ska ha brunnit inne.

Larmet om branden kom tre timmar in på det nya året.

– Den var fullt övertänd när vi kom fram, säger Stefan Eriksson, befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var på platsen med som mest sju fordon från fyra stationer och totalt 20 man. Insatsen fick rikta in sig på att försöka begränsa spridningen till en sommarstuga och ett bostadshus i nära anslutning till huset.

– Vi hade tur med vinden. Även om den var stark så låg den helt rätt för att det inte skulle sprida sig till byggnaderna runt omkring, säger Stefan Eriksson.

Cirka 25 höns ska ha brunnit inne, enligt räddningstjänsten.

Ladugården var ungefär 150 kvadratmeter stor.

Ägaren till ladugården var inte hemma när branden bröt ut, men tidigt på morgonen kom han hem.

Så såg det ut när elden släckts på nyårsdagen.

Klockan 08.30 var ett par personer från räddningstjänten kvar och eftersläckte.

– Men det är bara en glödbädd kvar, sa Stefan Eriksson då.

Vad som startade branden är oklart.

När räddningstjänsten var klara på platsen så skulle den spärras av för att en teknisk undersökning skulle genomföras. Inledningsvis rubricerade polisen fallet som skadegörelse genom brand, men vad som har hänt ska utredas.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.