Över förväntan för Sturköpendeln

Karlskrona Artikeln publicerades
Sturköpendeln är populär.
Foto:Marcus Palmgren
Sturköpendeln är populär.

Sturköpendeln har trafikerat sträckan Bredavik–Sturkö–Handelshamnen i en månad. Blekingetrafiken konstaterar att resandet har varit över förväntan.

Närmare 1 500 resor med Sturköpendeln har registrerats hittills. Flest resenärer åker morgonturen klockan 07.10 från Sturkö, följt av turen från Handelshamnen klockan 16.35.

– Trafiken mellan Sturkö och Handelshamnen är riktigt lyckad. Och i sommar kommer linjen att utökas med turer även på lördagar och söndagar, berättar Magnus Johansson, trafiknämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Många Sturköbor är glada över att de kan kombinera att bo i skärgården och samtidigt enkelt kan ta sig till arbetet eller skolan på Trossö.

    – De tycker att båten är fin och personalen trevlig. Flera använder sig även av möjligheten att ta med sig sin cykel på båten från Sturkö, och sedan cykla vidare till jobbet, berättar Pär Welander, trafikplaneringschef på Blekingetrafiken, i pressmeddelandet.

    

Nästa steg är att genom en enkätundersökning ta reda på vad boende på Sturkö och Tjurkö tycker om Sturköpendeln.

    – Det kan röra sig om vilka tider under dagen de helst åker till och från Trossö, kanske behöver vi se över vår tidtabell. Det är oerhört viktigt att ta del av och lyssna på kundernas önskemål, menar Pär Welander.