Så blir stans nya restaurang – följ med in
Här saknas innehåll
Den 9 februari öppnar dörrarna på allvar. Karlskronas tidigare Konsthall har byggts om till bistro och salong för event och konserter. Men också en plats för konferenser och fester.
–Vi vill skapa en mötesplats och ett levande hus. Det blir ännu bättre nu när vi kan disponera alla ytor och har en restaurang, säger Sara Kroon, från Paraply och eventansvarig på Rydows.
Bakom satsningen står Skeppsgossen och Paraply.
Skeppsgossens bryggeri har tagit fram en ny öl till Rydows. Men annars blir inriktningen först och främst gin.
– Gin har blivit så väldigt stort och finns i en otrolig massa smaker. Vi ska bli bäst på gin, säger restaurangchefen Pernilla Danielsson.
Runt om i lokalerna hänger konst och fotografier. Men de kommer inte att bytas ut som på konsthallentiden. I alla fall inte i närtid. Restaurangbord och bar delar utrymme med soffgrupper och storbord.
– Det ska kännas som att komma hem, säger köksmästaren Malin Andersson, som kommer stå för husmanskosten i köket, med en del nyare inslag som vegetariska kroppkakor.
Namnet har hämtats från Rydowska Bazaren som låg i korsningen Borgmästaregatan och Ronnebygatan för 150 år sedan. Bazaren ska då ha varit en mötesplats i kvarteret, där Emil Rydow bland annat sålde sin brors hattar från Karlskrona Hattfabrik.