Nya möjligheter för Stilla Nätter

Karlskrona Artikeln publicerades
Linus Norda och Adam Grahn från 2016-års uppstättning av Stilla Nätters Kapell i Konsthallen.
Foto:Andreas Blomlöf
Linus Norda och Adam Grahn från 2016-års uppstättning av Stilla Nätters Kapell i Konsthallen.

Det har länge varit osäkert om det ens skulle bli några konserter i år.

Men nu är det klart att Stilla Nätters Kapell fortsätter - denna gång i cirkuslokaler.

De har gjort 23 utsålda konserter sedan starten 2011 och Blekingeborna verkar inte kunna få nog av musiksällskapet Stilla Nätters Kapell som arrangeras av Paraply Produktion. De har spelat i kyrkor, konserthuset och Konsthallen och målet är att alltid variera miljön för konserterna.

Men i år var det svårare. Så sent som i slutet på oktober hade de ingen lokal och det var osäkert om den ens skulle bli några mellandagskonserter.

– Målsättningen är att det blir ett ”Stilla Nätters Kapell” i år också, men vi är medvetna om att tiden springer ifrån oss. Det är mycket som ska klaffa i mellandagarna och det gäller att hitta luckor i schemat även för de som ska stå på scen, sa Stefan Andersson då till BLT.

Men nu skriver de på sin Facebooksida att det blir en sjunde upplaga av Stilla Nätter Kapell. Konserterna hålls den 28 och 29 december. Lokalen då? Av den film som Stefan Andersson lagt upp på Facebook ser det ut att bli det nya Circo som ligger i samma lokaler som restaurangen Pinchos på Ronnebygatan.

”Exklusivare och intimare än någonsin” avslöjar filmen.

Biljetterna till föreställningarna släpps fredagen den 17 november.