Nya konceptet – skärgårdsturnén

Karlskrona Artikeln publicerades

Livemusik kommer turnera Karlskronas skärgård under nästa vecka.

Kristianopels hamn blir en av stoppen på skärgårdsturnén.
Foto: Paraply produktion
Kristianopels hamn blir en av stoppen på skärgårdsturnén.

Karlskrona Skärgårdsfest startar nästa vecka och nu har arrangörerna utannonserat ett nytt koncept som kommer göra premiär på festen: skärgårdsturnén.

Uppträdanden med livemusik kommer turnera på några av de mest idylliska platserna i Karlskronas skärgård. Det kommer bland annat bli blues och rockabilly på Sturkö, en tolkning av Cornelis Vreeswijks visskatt på Hasslö och ett tribute-band till Kiss ute i Torhamn.

Skärgårdsturnén kommer avslutas på årets Hamnfest i Kristianopel med Hasse Ahlerstedt och Pelle Andersson.

– Vi har unika miljöer att jobba med i alla väderstreck. I år hoppas vi att tusentals besökare ska ta sig ut på våra olika stopp nära vattnet, som alla bjuder på fantastisk livemusik med lokal förankring till fri entré, säger Josefin Olsson från Karlskrona Skärgårdsfests projektgrupp i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelas att ytterligare tre akter är klara för Urban Park-scenen i Hoglands park: Traveling John, Coola Kids och Moa & Tuva.

Jörgen Nordenheim och Janne Niklasson kommer uppträda med sin tolkning och hyllning av Cornelis Vreeswijks visskatt i Garpahamnen på Hasslö.
Jörgen Nordenheim och Janne Niklasson kommer uppträda med sin tolkning och hyllning av Cornelis Vreeswijks visskatt i Garpahamnen på Hasslö.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.