Ny rapport pekar på brister inom socialtjänsten

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Anna Sunesson / TT

Socialnämnden i Karlskrona har de senaste två åren gått minus 85,3 miljoner kronor.

En ny konsultrapport visar nu att den kvalité som önskats inte har levererats och att det saknas tydliga mål.

Det är revisionsbyrån EY som har gjort rapporten och bygger på att de skulle granska socialnämndens ekonomi. Den visar alltså på ett underskott på hela 85,3 miljoner kronor under de senaste två åren.

– Vår bedömning är nämnden inte behöver mer pengar utan det finns förbättringspotential inom styrningen, säger Maria Carlsrud Felander från EY till Sydöstran.

Den 7 maj kommer kommunstyrelsen att gå igenom rapporten.

– För oss är det viktigt att hålla ett högt tempo i förändringsarbetet. Genom ett målmedvetet och strukturerat förändringsarbete ska vi stärka och förbättra vår socialtjänst, säger kommunalrådet Magnus Larsson (C).

Peter Johansson (S) är ordförande i socialnämnden och säger så här hur man nu ska gå vidare med rapporten.

– Jag kan redan nu säga att den blir ett viktigt material i vårt fortsatta arbete. Den pekar ut både styrkor och svagheter i vårt arbete och vi i den politiska ledningen ska ta till oss det vi kan göra. Jag ser positivt på fortsättningen, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.