Nazareth rockade loss på Östersjöhallen

Karlskrona Artikeln publicerades

550 besökare tog sig till Östersjöhallen för att se hårdrockarlegenden Nazareth rocka loss.
Allt i från gamla hårdrockare till unga musikentusiaster samlades framför scen för att få en nära titt på de en gång så stora artisterna.

Det dansades visserligen engagerat på golvet till de lokala förbanden Stacys In och Overdrive. Men det var för det skotska rockbandet Nazareth som majoriteten av de 550 besökarna tog sig till Östersjöhallen under gårdagen.
Östersjöhallen fylldes av publik med en bred målgrupp, från karlar i samma ålder som de väderbitna artisterna själva till ungdomar som knappt hunnit tillverkas när Nazareth hade nått sin storhetstid på 70-talet. Kanske hade också hårdrockaren och numera tv-profilen från Backyard Babies, Dregen, ett finger med i spelet, som agerade discjockey till rockmusik.
Nazareth lät Östersjöhallen vänta. Det var till ett långdraget intro med belysning över en tom scen som publiken trissades upp, innan rockbandet äntrade scenen till en fläkt som fick gitarristens rockarhår att fladdra i vinden.
– Jag såg dem för första gången 69'. De har en dramatisk utstrålning, samtidigt som de är monotona, säger hårdrockaren Hempo Hildén högt för att överrösta en bastung låt som fyller Östersjöhallen.
Den en gång så heta Dan McCafferty visade att han än har kvar charmen som får kvinnorna att jubla, och deras karlar att jubla med dem.
– Det är alltid lika kul när vi satsar på en nischad konsert. Mitt i stöket under konserten blir jag stannad av människor som berättar att de är överlyckliga att vi fått hit deras artister. Sen är det också kul att vi når en internationell publik, säger Paraply produktions arrangör Robin Åkerman som också berättar att de tillsammans med arrangörerna Enduo lyckades stanna hårdrocksbandet för en visit i Karlskrona innan de fortsätter sin turné mot Eksjö och sedan vidare ut i Europa.