Nattklubbschef tar hjälp av advokater

Karlskrona Artikeln publicerades

Nattklubbschefen på Statt tar hjälp av advokater i tillsynsärendet mot nattklubben. I en omfattande utredning där det bland annat förekommer sms-konversationer mellan anställda ger han sin syn på vad som hände kvällen den 12 januari.

Utredningen, som är gjord av en advokatbyrå, är 19 sidor lång och innehåller vittnesmål, bilder från övervakningskameror och sms som skickats den aktuella kvällen. Utredningen är egentligen ett yttrande till socialnämnden som inlett ett tillsynsärende mot Statt efter händelser den 12 januari.

Som BLT tidigare rapporterat sa flera anställda upp sig efter ett bråk mellan ägaren Torbjörn Jonsson och någon i personalen. Klubben tvingades även stänga en timme tidigare eftersom ordningsvakterna gick hem i vad som beskrivits som en protest mot ägaren. Enligt flera vittnesmål ska han ha varit berusad och skällt ut sina anställda eftersom de vägrat släppa in fulla gäster som också är anställda av företaget. Dessa gäster ska enligt vittnena ha tagit sprit ur en kyl inne på nattklubben. En polispatrull befann sig på platsen och det är bland annat deras PM som ligger till grund för polisens utredning.

Nu kommer alltså Torbjörn Jonssons svar där han med hjälp av advokater ger sin version om vad som hände. Han menar att det finns andra orsaker till det som anställda och vakter tidigare har berättat. Han menar också att uppgifterna i polisens PM inte stämmer. Händelseförloppet är ungefär detsamma som tidigare framkommit, men enligt yttrandet var Torbjörn Jonsson inte berusad. De anställda som anklagats för att ha tagit sprit ska enligt honom ha tagit läsk, något de hade tillstånd att göra. Han menar också att nattklubbsansvariga inte har behörighet att vägra de anställda inträde på de grunder som framförts. Ägaren förklarar att hans agerande handlade om att lösa en tvist mellan två anställda och ”har ingen relevans i alkohollagens mening”.

Han beklagar att han höjde rösten och använde starka ord mot anställda och vakter, men förklarar det med att han var ”kraftigt upprörd över vakterna och nattklubbsansvarigas missbruk av sin ställning mot andra anställda”.

Torbjörn Jonsson vill inte kommentera utredningen.

– Jag hänvisar till utredningen när den är färdig, säger han till BLT.

Parallellt med kommunens utredning pågår även två polisanmälningar om ofredande och brott mot alkohollagen.

Enligt Lennart Nilsson, kommunens alkoholhandläggare, ska ärendet utredas skyndsamt.

– Jag är mitt i utredningen, men har lovat nämnden att ärendet ska upp i slutet av februari.

Texten uppdateras.