Mordförsök: Attackerad man förd till Lund med skallskador

Karlskrona ,
En man född 1990 kommer under fredagen att begäras häktad, misstänkt för mordförsök. Under tiden fortsätter polisens utredning.
Foto: Johan Nilsson/TT
En man född 1990 kommer under fredagen att begäras häktad, misstänkt för mordförsök. Under tiden fortsätter polisens utredning.

Den 40-årige man som utsattes för ett misstänkt mordförsök i centrala Karlskrona under onsdagskvällen har förts till Lund för vård av skallskador.

En anhållen 28-årig man är begärd häktad

– Häktningsförhandling är beräknad att ske under eftermiddagen, säger Anders Johansson på enheten för grova brott, och som leder polisens utredning.

Det var under onsdagskvällen som ett misstänkt mordförsök uppdagades i centrala Karlskrona. När en man i 40-årsåldern tog sig till sjukhuset för vård slog personal larm till polisen.

40-åringen har förts till Lund för vård, enligt BLT:s uppgifter med skallskador. Han har ännu inte kunnat höras.

Senare under onsdagen, vid midnatt, greps en bekant till mannen, född 1990 i sin bostad. Han har begärts häktad under fredagen.

– Vi har hållit förhör med honom. Men jag vill inte säga vad som har framkommit där, säger Anders Johansson.

Utöver häktningsförhandlingar fortgår utredningsarbetet med fler förhör och andra åtgärder. Under torsdagen spärrades ett område vid hörnet Arklimästaregatan–Hantverkaregatan av för teknisk undersökning.

Enligt 28-åringens advokat Torgny Palm förnekas brott.

– I övrigt varken kan eller vill jag kommentera ärendet, säger han till BLT.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.