Mordförsök ändrat till grov misshandel – 28-åring häktad

Karlskrona ,
28-åringen häktades efter beslut vid Blekinge tingsrätt under fredagseftermiddagen.
28-åringen häktades efter beslut vid Blekinge tingsrätt under fredagseftermiddagen.

28-åringen var misstänkt för mordförsök men har nu häktats för grov misshandel. För några år sedan slapp han fängelse efter en annan misshandel i centrala Karlskrona. Nu vårdas en 40-åring med skallskador i Lund.

På senare tid har 28-åringen som var misstänkt för mordförsök, men som nu häktats för grov misshandel under onsdagskvällen, dömts för diverse mindre narkotikabrott.

I december 2012 dömdes han – mot sitt nekande – dessutom för misshandel, men slapp då fängelse och fick istället skyddstillsyn.

En februarikväll gick han på Ronnebygatan efter ett tjafs till attack med flera knytnävsslag i ansiktet på en annan man. Det hela bevittnades av en civilklädd polisman i tjänst.

Rätten övervägde då fängelsestraff, eftersom han två år tidigare dömts för likartad brottslighet, men man bedömde att det gått lång tid mellan misshandelsfallen.

Nu har en 40-årig man som utsattes för onsdagens misshandel i centrala Karlskrona förts till Lund för vård av skallskador.

28-åringen greps i sin bostad vid onsdag midnatt.

Enligt 28-åringens advokat Torgny Palm förnekas brott. Han ska ha försvarat sig mot angrepp och utdelat ett slag, uppgav Palm, enligt P4 Blekinge, vid häktningsförhandlingarna.

I övrigt fortgår utredningsarbetet med fler förhör och andra åtgärder. Under torsdagen spärrades ett område vid hörnet Arklimästaregatan–Hantverkaregatan av för teknisk undersökning.

Åtal ska vara väckt senast den 25 januari.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.