Moderater kritiska till ny skola

Karlskrona Artikeln publicerades

Moderaterna i Karlskrona är kritiska till satsningen på Karlskrona Internationella Grundskola. Skolan kommer att ha IB-inriktning med en internationell läroplan. Undervisningen ska ges i en del av Wämöskolan.

­– För att finansiera skolans kostnader, har minoritetsstyret avsatt 900 000 kronor för 2019. Vi moderater anser inte att den summan kommer att räcka till verksamheten, säger Emma Swahn Nilsson (M), 2:e vice ordförande i kunskapsnämnden i ett pressmeddelande.

Moderaterna har å sin sida drivit frågan om en etablering av friskolan Internationella Engelska skolan. IES har ett tillstånd sedan tidigare att starta skola i Karlskrona, och ansöker nu om tillstånd för fler årskurser hos Skolinspektionen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.