Med BLT:s nya app styr du ditt eget nyhetsflöde

Blekinge Artikeln publicerades
BLT:s ansvarige utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk menar att den nya appen är ett sätt att utveckla journalistiken. Varje läsare bestämmer nu sitt eget nyhetsflöde.
Foto: Patric Söderström
BLT:s ansvarige utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk menar att den nya appen är ett sätt att utveckla journalistiken. Varje läsare bestämmer nu sitt eget nyhetsflöde.

I dag lanserar BLT den nya appen MinBLT och du bestämmer vilka nyheter som intresserar dig.

– Ett sätt att utveckla journalistiken, säger BLT:s Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Vi lever i en föränderlig värld och allt fler väljer att ta del av sina nyheter lokalt. BLT finns sedan tidigare både som webbsida på www.blt.se och som e-tidning.

Nu får du som läsare ännu en kanal där du kan ta del av BLT:s nyheter.

– Det är ett sätt att utveckla journalistiken, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk som är ansvarig utgivare på BLT.

Den nya appen, MinBLT, som lanseras under torsdagen ger varje läsare en chans att skräddarsy vilka nyheter som ska visas utifrån vilka ämnen som är intressanta.

– Det här är en jättebra premiumtjänst till våra prenumeranter. Den är verkligen premium, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Där lokaltidningar traditionellt sett har hållit sig till gamla mallar och inte har vågat sticka ut ger nu appen ett framtidstänk inte likt något annat. Samtidigt som läsaren agerar som sin egen nyhetschef kommer det två gånger om dagen utgåvor där BLT:s redaktörer samlar de största nyheterna.

– Det är den perfekta kombinationen mellan redaktörens utvalda nyheter och läsarens egna val, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

För att ta del av den nya appen måste du vara prenumerant. Är du inte det finns det möjlighet att under en månad testa appen som är uppdelad i tre delar.

Den första delen är de så kallade utgåvorna som släpps på morgonen och sena eftermiddagen. Där samlas som sagt de artiklar som redaktörerna anser vara dagens stora nyheter.

Den andra delen är toppnyheter där BLT:s webbredaktörer kontinuerligt under dagen lägger fram de nyheter som är mest aktuella just nu.

Sista, och kanske den viktigaste, delen är just läsarens egna val. Genom att välja vilka ämnen som berör mest får läsaren ett skräddarsytt nyhetsflöde där det också går att få pushnotiser så fort något nytt publiceras.

– Vi hoppas att prenumeranterna känner att vi har gjort det här för dem, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Här kan du läsa mer om hur appen fungerar och hur du får tillgång till den.