Manhammar: ”Bra och viktigt att det går till åtal”

Karlskrona Artikeln publicerades
Magnus Manhammar, Socialdemokraterna.
Foto: Patric Söderström
Magnus Manhammar, Socialdemokraterna.

Christopher Larsson (SD) blev under onsdagen åtalad för hets mot folkgrupp.

Bra menar Magnus Manhammar (S) som polisanmälde Larsson.

– Det är bra och oerhört viktigt att det går till åtal, säger han.

Det var riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S) som polisanmälde Sverigedemokraternas Christopher Larsson för hets mot folkgrupp i november förra året.

Larsson hade då skrivit ett inlägg på Facebook om den nya minareten i Karlskrona vilket fick Manhammar att reagera.

– När jag såg inlägget så knöt det sig i magen på mig och jag blev ledsen och kände direkt att det här var ett övertramp som behöver lagföras, säger han.

Och under tisdagen kom beskedet att åklagare väcker åtal mot Larsson.

– Jag tycker det är bra och oerhört viktigt att det går till åtal. Det måste få konsekvenser när man ständigt hetsar mot människor och bryter mot lagen som jag menar att Christopher har gjort i detta fallet.

Manhammar är glad över att ärendet har utretts och inte bara hamnat i mängden bland andra fall.

– Jag uppfattar det gällande hets mot folkgrupp att allt oftare är man noga med att följa upp det från rättsväsendets sida. Det är en viktig signal och vi har annars ett samhällsklimat som blivit allt hårdare och där det ganska ofta tillåts övertramp och rent av olagligheter.

– Då tycker jag det är jättebra att det sägs ifrån. Förhoppningsvis så kan det göra att det inte blir lika många övertramp, säger Manhammar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.