Många upprörda över parkeringsböter

Karlskrona Artikeln publicerades

Många bilar blev bötfällda i samband med Tommy Nilssons konsert. Kommunen berättar att parkeringarna numera bevakas dygnet runt..

I fredags kväll höll Tommy Nilsson konsert i Konserthuset. När parkeringen på Stortorget blivit full bildade besökarna en egen parkering. Efter konsertens slut hade samtliga av dessa bilar fått parkeringsböter.

– Jag och min väninna kom dit på kvällen. Andra bilar hade bildat en egen parkering på en fri yta så vi ställde oss vid dem. När vi kom ut var alla bilar lappade, säger Monica Johansson som är en av de drabbade.

De drabbade konsertbesökarna är nu mycket upprörda. De anser att Karlskrona kommun ska se mellan fingrarna vid större evenemang där det finns ont om parkering.

– Det har aldrig skett förut att man blivit bötfälld vid större evenemang. Kommunen borde ha överseende vid sådana här tillfällen. Folk ska inte behöva parkera för att sedan gå över halva staden, fortsätter Monica Johansson.

På Stortorget finns det ett områdesförbud som innebär att det är endast markerade parkeringsplatser som gäller, vilket kontrolleras av Secuitas.

– Kommunens parkeringsövervakning går numera dygnet runt, därför upplever konsertbesökarna att man tidigare har kunnat parkera som man vill vid större evenemang utan att bli bötfälld, säger Andreas Steinbach, trafikingenjör på Karlskrona kommun.

I och med den nya omstruktureringen av parkeringsplatserna på Trossö kommer nu ytterligare skyltar att sättas upp på Stortorget gällande områdesförbudet.

Fakta

Parkeringsregler på Trossö

2012 delades Trossö in i avgiftsbelagda parkeringszoner.

Röd zon: 13 kr/tim avgift vardagar 9.00-16.00, lördag och helgdag 9.00–14.00.

Blå zon: 9 kr/tim avgift vardagar 9.00-16.00

Grön zon: 5 kr/tim avgift vardagar 9.00-16.00

Övrig tid är det fri parkering på samtliga platser.

Visa mer...