Lyxbedragaren omhäktad under fredagen

Karlskrona Artikeln publicerades
Häktningsförhandlingar, lyxbedragaren, Blekinge Tingsrätt, Rådhuset
Foto: Jörgen Ragnarson
Häktningsförhandlingar, lyxbedragaren, Blekinge Tingsrätt, Rådhuset

Den 30-årige mannen, även kallad lyxbedragaren, blev under fredagen omhäktad, det skriver P4 Blekinge.

För två år sedan dömdes den 30-årige affärsmannen för grovt bedrägeri och flydde då landet. Han kunde senare gripas i Marocko där han satt häktad innan han lämnades ut till Sverige igen.

Sedan dess har han suttit i häktet i Sverige och under fredagen blev mannen omhäktad när häktningsförhandlingar avklarades precis som tidigare bakom stängda dörrar.

– Mannen sa ingenting under häktningsförhandlingen. Hans talan fördes av hans försvarsadvokat. Men det är inget speciellt konstigt och jag ställde inga frågor direkt till 30-åringen, säger åklagare Joel Holmberg till P4 Blekinge.

Under förhandlingen beslutades det att åtal ska vara väckt den 11 februari mot mannen. Men frågan är om det blir så? För bara en vecka sedan sa åklagaren Kjell Jannesson följande:

– Jag kommer begära förlängning och först i april eller maj tror jag att ett åtal kan komma, sa Jannesson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.