Stjärnglans när filmfestivalen invigdes i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
25 bilder
Foto:Patric Söderström

Röda mattan i Karlskrona för en filmpremiär? Är det verkligen möjligt? Det var precis vad det var under fredagskvällen när 400 gäster besökte Konserthusteatern.

Visionen har funnits där i tio år men det är först sedan början av året som Henrik JP Åkesson har planerat och jobbat med att få till en filmfestival i Karlskrona. Och under fredagen var det äntligen dags för Carl International Film Festival när 400 gäster beträdde den röda mattan till Konserthusteatern till Karlskrona.

Förutom bubbel och mingel var det Sverigepremiär för “The Nile Hilton Incident”
 som först den 29 september kommer att visas på de svenska biograferna där Fares Fares har huvudrollen.

– Det känns jättebra att vi nu står här, det har varit både en lång och en kort resa. Det är många som ska ha tack för att de har trott på det här och gjort det möjligt, säger Henrik.

Innan filmen visades hölls det några tal på scenen och konferencier var ingen mindre än Saga Becker. Saga växte upp i Eringsboda men sedermera flyttade till Stockholm och hon blev känd för den breda publiken efter sin roll i ”Någonting måste gå sönder”. Efter filmen fick Saga en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för två år sedan.

– Livet har förändrats ganska mycket men ändå inte efter det. Jag har alltid velat jobba med film och det har ju öppnat dörrar till att jobba med fler personer som är duktiga inom området, säger Saga Becker.

Och att vara på hemmaplan för att gå på röda mattan kändes speciellt för henne.

– Det här är något som man mer förknippar med storstäder, så det känns jättekul att kunna få uppleva något sådant här i Blekinge. Jag tror att det kommer att bli ännu större de kommande åren och inte bara i Karlskrona utan i hela Blekinge, säger Saga.

Förutom att syssla med film har även Saga satsat på författarkarriären. Så sent som den 20 augusti kom hennes första barnbok ut och nu håller hon på för fullt att skriva på sin första roman.

– Skrivandet har alltid funnits nära till hands för mig och det är något som jag hoppas kunna fortsätta med. Jag håller även på med flera kortfilmer nu.

Hur kände hon då för att vara konferencier vilket visade sig vara första gången för Saga.

– Jag är inte nervös alls faktiskt, jag fick förfrågan för bara ett tag sedan men jag tvekade aldrig till att säga ja.

Till sist, vad ser du mest framemot med filmfestivalen?

– Det är att få träffa alla människor och dess olika möten som det blir,s äger Saga Becker.

Live-published photos and videos via Shootitlive