Lista: Karlskrona bland Sveriges 10 bästa sommarstäder

Karlskrona Artikeln publicerades
Brändaholm i Karlskrona. Arkivbild.
Foto: Staffan Lindbom
Brändaholm i Karlskrona. Arkivbild.

Att hemestra i Sverige är en het trend. 6 av 10 svenskar uppger i en sifoundersökning på uppdrag av Sj att de väljer att semestra på hemmaplan i sommar och på listan över de svenska städer vi helst besöker finns Karlskrona. Som enda stad i Blekinge kvalar Karlskrona in på plats sex. Visby är den stad flest vill åka till i sommar och toppar därmed listan.

- Det vimlar av härliga sommarstäder som bjuder på allt från stadsliv och kulturevent till strand och bad. Det är roligt att fler väljer att semestra i Sverige och att fler än någonsin reser klimatsmart med tåg till sina sommarfavoriter, säger Tobbe Lundell, presschef för Sj, i ett pressmeddelande.

FAKTA

Svenska favoritstäder i sommar

1. Visby

2. Stockholm

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Malmö

6. Karlskrona

7. Varberg

8. Ystad

9. Kalmar

10. Helsingborg

Källa: SJs Sifoundersökning, 1000 respondenter i Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel. Frågorna om bästa sommarstaden är öppna frågor utan alternativ att välja från.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.