Leksaksbutik stänger i centrum

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

Sedan 1996 har BR sålt leksaker i Modehuset Kronan i Karlskrona.

Men nu är det slut på det. BR meddelar nu att man lägger ner butiken.

”Tyvärr har efterfrågan på leksaker under en tid varit lägre i Karlskrona än vi kunde ha hoppats på,” meddelar Top-Toy som driver BR i ett mejl.

Tidigare i somras meddelade McDonald's att man stänger restaurangen i centrala Karlskrona. Nu kommer nästa negativa besked för Modehuset Kronan då även BR nu bestämt sig för att stänga sin butik i köpcentret.

”BR Karlskrona kommer snart att stänga. Vår sista dag är lördagen den 25/8,” skriver butiken på sin Facebook-sida.

Top-Toy som driver BR Leksaker svarar i ett mejl till BLT att nedläggningen beror på sämre försäljning under den senaste tiden.

”På BR älskar vi att sälja leksaker och andra produkter till barn, och vi skulle vilja göra det i så många städer i Sverige som möjligt. Tyvärr har efterfrågan på leksaker under en tid varit lägre i Karlskrona än vi kunde ha hoppats på, och därför måste vi fatta det svåra beslutet att stänga butiken här.” skriver företaget.

Att BR lägger ner i Karlskrona innebär att en epok går i graven. Butiken öppnade i Kronan redan 1996 och har funnits där fram tills nu.

Det innebär också att Karlskrona inte kommer att ha någon renodlad leksaksbutik i framtiden.

– Det känns såklart väldigt tråkigt att det är så, staden behöver en leksaksbutik, säger Linda Olsson, centrumledare för Modehuset Kronan.

Vad som händer med BR:s lokaler är ännu inte klart.

– Jag har vetat om i några månader att de skulle lägga ner men det är inte klart vilka som ska flytta in i lokalen, säger Linda Olsson.

Fem anställda berörs av nedläggningen och samtliga har blivit erbjudna att börja jobba i butiken i Kristianstad i stället skriver Top-Toy. En har hittills valt att acceptera erbjudandet.