Färjan fick agera polisbåt

Aspö Artikeln publicerades
Polisen fick personal från Färjerederiet att köra ut Aspöfärjan mitt i natten.
Foto: Thomas Persson
Polisen fick personal från Färjerederiet att köra ut Aspöfärjan mitt i natten.

Natten till söndag tvingades polisen larma Trafikverkets för att ta sig ut till Aspö och avstyra en hotfull situation.

De behövde få tag i någon som kunde köra Aspöfärjan.

Klockan var omkring halv fyra på söndag morgonen när polisen fick larm om ett bråk på Aspö. Det var en fest som hade spårat ur.

Enligt larmet skulle en person ha hotat folk med någon form av tillhygge och även misshandlat några personer på festen. Men polisen saknar en egen båt och för att ta sig ut till ön behövde de få ut Aspöfärjan.

– Det var lite bökigt, men gick att lösa till det bästa, säger jourhavande förundersökningsledare Per Johan Ljungberg till Sydöstran.

Polisen fick kontakt med personal från Färjerederiet personal som kom ner till hamnen och körde polisen över till Aspö.

En person kunde gripas och föras till polishuset i Karlskrona. Efter förhör under söndagsförmiddagen sitter personen anhållen misstänkt för grovt olaga hot och misshandel.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.