Bilar i frontalkrock – två personer till sjukhus

Rödeby Artikeln publicerades
Olyckan inträffade på väg 28 på tisdagseftermiddagen.
Foto: BJOHAN-LINSLUS
Olyckan inträffade på väg 28 på tisdagseftermiddagen.

En vådlig omkörning i en backe på väg 28 slutade i frontalkrock. Sen fördes två personer till sjukhus. Den ene misstänks ha varit drogpåverkad.

Det var vid klockan 15.40 som SOS fick larm om en trafikolycka på väg 28 i närheten av korsningen med Johannesbergsvägen.

Enligt polisens uppgifter handlade det om en frontalkrock och utöver räddningstjänst och ambulans skickades två patruller till olycksplatsen.

Vid 16-tiden uppdaterade Stefan Sjöholm vid räddningstjänsten läget:

– Två personer är på väg att transporteras till lasarett med ambulans. Det är totalstopp i trafiken ungefär en halvtimme till.

Det ska ha rört sig om en en vådlig omkörning i en nedförsbacke som orsakade olyckan. På väg uppför backen mot Johannesberg kom en firmabil, och det blev frontalkrock.

– Vi fick klippa loss den ene föraren via taket, och den andre klagade på smärtor, säger Sjöholm till BLT.

Enligt polisen är den ene föraren - en 35-årig man – misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Han greps senare också misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

På natten till tisdagen uppger polisen i Karlskrona att den gripne har släppts på fri fot. Men han är fortfarande misstänkt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.