Laleh: ”Ska bli kul att komma tillbaka”

Blekinge. Artikeln publicerades
I början av augusti uppträder Laleh på Karlskrona Skärgårdsfest.
Foto: Lost army/Pressbild
I början av augusti uppträder Laleh på Karlskrona Skärgårdsfest.

Laleh Pourkarim är aktuell med sitt sjunde album. I sommar uppträder hon på Stortorget i Karlskrona.

2005 slog hon igenom med albumet ”Laleh”. Sedan dess har Laleh Pourkarim belönats med flertalet prestigefyllda priser och för inte så länge sedan släpptes hennes sjunde album ”VÄNTA!”. Den 3 augusti kliver Laleh upp på Stortorgets scen under Karlskrona Skärgårdsfest.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Karlskrona. Jag kommer att bjuda publiken på både nya och gamla låter, säger Laleh.

All musik gör hon själv i sin egna studio. Hennes senaste album handlar om olika sorters väntan.

– Det kan till exempel vara att man väntar på att drömmar ska slå in. Alla mina album skiljer sig lite från varandra, men alla har en röd tråd och ett tema.

Hon tycker om att turnera, men gör inte det så ofta. Det tar två eller tre år mellan varje turné.

– Det är kul att spela live och jag älskar processen och förberedelsearbetet inför en turné. I dag uppskattar jag mer artisteriet så det är extra roligt att vara ute på turné och umgås med mitt crew.

Laleh Pourkarim bor sedan några år tillbaka i Los Angeles där hon verkar som producent och låtskrivare. Hon har skrivit låtar till artister som bland annat Shawn Mendes och Ellie Goulding.

– Innan jag flyttade dit åkte jag fram och tillbaka mellan Los Angeles och Sverige. Det finns inte så många kvinnor som producerar där. Jag kände en revanschkänsla och vill visa att det inte bara är män som producerar, säger hon.

 

Laleh Pourkarim
Foto: Lost army/pressbild
Laleh Pourkarim

Profil

Laleh från Göteborg

Namn: Laleh Pourkarim, mer känd under artistnamnet Laleh.

Ålder: 36 år.

Bor: Los Angeles.

Yrke: Artist, producent och låtskrivare.

Intressen: Hänga med kompisar, fika, att bara få vara, paddla kajak och bollsport.

Favoritmat: Grönkålschips.

Favoritdryck: Te samt citronsaft med ingefära och vatten.

Vad gör dig glad: Blåbärssoppa.

Vad gör du för att koppla av: Går in i studien och skriver låtar

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.