Kvinna utsatt för rånförsök – polisen söker vittnen

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 17-tiden i fredagseftermiddag blev en 64-årig kvinna utsatt för ett rånförsök på Hantverkargatan i centrala Karlskrona.

En okänd gärningsman ska först ha knuffat till kvinnan så att hon trillade omkull. Han ska sedan ha försökt rycka tag och få med sig kvinnans väska men kvinnan höll emot och gärningsmannen sprang ifrån platsen.

En polisanmälan är upprättad som försök till rån och polisen är mycket intresserade av att få in tips från vittnen som befann sig vid platsen när händelsen inträffade.

Något signalement vill man inte gå ut med dock i nuläget.

– Vi är rätt säkra på att det var en ung man, men i övrigt är det bättre att inte säga något ännu utan vi hoppas få in tips som kan hjälpa oss vidare, säger Per-Johan Ljungberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.