Krog förvandlas till klubb

Karlskrona Artikeln publicerades
Kvarterskrogen Kruthus blir medlemsklubb för spelningar ”och andra kulturevents”.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Kvarterskrogen Kruthus blir medlemsklubb för spelningar ”och andra kulturevents”.

Konkursade Kruthus krogrörelse kommer inte att säljas. Nu är planerna att förvandla verksamheten till en medlemsklubb i stället.

– Hyreskontraktet står på en annan part, förklarar advokat Per Swahn.

I svallvågorna efter att Statt och Fox & Anchor stängt, meddelades tidigare i veckan även att företaget bakom kvarterskrogen Kruthus lämnat in en konkursansökan. Detta med anledning av ekonomiska problem.

Nu presenterar man Carlscrona Music Society i stället. Verksamheten ska därmed förvandlas till medlemsklubb – en ideell förening ”som håller i spelningar och andra kulturevents”. För att få komma in krävs alltså medlemskap.

”Vi behåller vår coola lokal på Borgmästaregatan och planerar att dra igång inom en mycket kort tid”, skriver Kruthus i ett Facebook-meddelande.

Advokat Per Swahn är konkursförvaltare gällande bolaget som hittills drivit Kruthus. Han säger till BLT under torsdagen:

– Kruthus är stängt och vi ska sälja de tillgångar som finns där – restauranginventarier med mera. Vi kommer däremot inte att annonsera ut rörelsen som sådan, och det beror på att det inte är bolaget som gick i konkurs som har hyreskontraktet, utan det står på en annan part, en ideell förening.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.