Klart med nya p-regler

Karlskrona Artikeln publicerades
Karlskronas nya p-skyltar som nu ska sättas upp även på Björkholmen.
Foto:LENA_KARLSSON
Karlskronas nya p-skyltar som nu ska sättas upp även på Björkholmen.

Skyltningen och parkeringsreformen ska vara genomförd till den 1 november.

Kommunen har nu beslutat sig för att genomföra den nya parkeringspolitiken för Björkholmen på det sätt som innebär flest skyltar men som också maximerar antalet parkeringsplatser.

– Det betyder bland annat att vi vid en del gatukorsningar kommer att skylta så att det blir tillåtet att parkera närmare korsningen än de generella parkeringsreglerna tillåter, säger Per Jonsson, förvaltningschef på drift- och serviceförvaltningen.

När skyltningen är klar kommer samma regler, skyltning och avgifter att gälla på Björkholmen som på Trossö. Det betyder att det är förbjudet att parkera överallt där det inte är p-skyltat.

Reformen har tidigare annonserats till 1 oktober men kommer att skjutas fram till 1 november, vilket gäller även för Trossö. Prishöjningen av Trossökortet sker alltså inte heller förrän då.

Och det beror inte bara på att det börjar vara ont om tid för att sätta upp p-skyltarna.

– Vi håller på att kvalitetssäkra den telefonapp som man kan betala sitt Trossökort med. Dels vill vi att det säkert ska fungera med rabatten för boende på Trossö och Björkholmen, dels ska den få en ny funktion så att man kan registrera flera bilar som parkeringsavgiften ska gälla för, berättar Per Jonsson.