Klädbutik stänger efter bara 14 månader

Karlskrona Artikeln publicerades
Cenino Donna öppnade så sent som den 30 augusti förra året i Karlskrona. Men nu står det klart att butiken stänger om några månader.
Foto: Staffan Lindbom
Cenino Donna öppnade så sent som den 30 augusti förra året i Karlskrona. Men nu står det klart att butiken stänger om några månader.

I slutet av augusti förra året öppnade klädbutiken Cenino Donna i Karlskrona.

Nu bara 14 månader senare står det klart att butiken stänger nästa vår.

– Det känns jättetråkigt, säger butiksägaren Mats Kvist.

Det var den 30 augusti förra året som Mats Kvist slog upp portarna till den nya butiken Cenino Donna i Karlskrona. Sedan tidigare fanns klädbutiken som säljer både herr- och damkläder i både Kristianstad och Växjö.

Man öppnade med stora förhoppningar i Janséns gamla lokaler på Ronnebygatan med en butiksyta på 600 kvadratmeter.

Men redan nu, bara drygt 14 månader senare, står det klart att Cenino Donna kommer att slå igen någon gång under februari eller mars nästa år.

– Vi har tagit beslut om att avveckla butiken i Karlskrona, tyvärr har det inte fungerat här helt enkelt, säger Cenino Donnas ägare Mats Kvist till BLT.

Fyra personer jobbar i dag i butiken och det är ännu inte klart om de kommer att erbjudas jobb i någon av de andra butikerna i Kristianstad eller Växjö.

– Det är för tidigt att säga eftersom vi inte bestämt något exakt datum när vi slår igen. Men vi kommer att börja med utförsäljning redan i dag.

Kvist hoppades mycket på Karlskrona men med dåliga försäljningssifror så gick det nu inte längre.

– Det känns verkligen jättetråkigt. Jag vet faktiskt inte varför det inte har fungerat, men sanningen är att vi inte ens haft hälften av den omsättning i Karlskronabutiken som i de övriga. Sommaren var helt okej men vinterhalvåret har varit alldeles för dåligt.

Och även om butiken bara funnit i lite mer än ett år så känner Kvist att det inte var någon mening försöka fortsätta bara för sakens skull.

– Vi ser tyvärr ingen ljusning och då känns det bättre att avveckla. Det är såklart jättetråkigt men det är så verkligheten är, säger Mats Kvist.

Foto: Staffan Lindbom
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.