Karlskronatjejen som kysste Bruce Springsteen

Karlskrona Artikeln publicerades

I nästan fyrtio år har hon haft sin fristad i hans musik.
Emelie Eklund från Karlskrona blev den lyckliga som Bruce Springsteen tog upp på scenen under sin konsert på Ullevi i fredags.
– Jag kunde inte sluta gråta, säger Emelie.

Första gången hon hörde honom var på radion, hemma i Hässlegården. Hon kastade sig på bandspelaren och spelade in en av de bästa artisterna hon hört. Sedan dess har hon varit fast.
Emelie Eklund, 23, är född och uppvuxen i Karlskrona och bor nu i Malmö. Hon beskriver sin kärlekt till Bruce Springsteen som näst intill en religion.
I fredags hände det otroliga när hon för tredje gången såg sin idol, bland 67 000 andra. Artisten gick ut i publiken, valde Emelie och tog med henne upp på scenen för att dansa med henne.
– Det känns fortfarande som en fantasi, säger hon. Känslan av hans armar omkring mig, hans röst när han talade till mig. Han har varit med och byggt hela mitt universum. Det är i så många svåra situationer som han har funnits där för mig. Med sina texter och sin musik blir han nästan gudalik.
Under många år var Emelie svårt sjuk, och i de tunga tiderna när hon bara längtat bort har Springsteens musik gett henne en fristad. Hon menar att han skriver om hennes längtan, hennes drömmar och hennes känslor. För tre dagar sedan var hon med om drömmen som blev sann.
– Tack vare att vi tältade i tre dygn utanför så stod jag på tjugoåttonde platsen i kön. Med mig in på Ullevi hade jag en skylt där jag skrivit "take me dancing". Under låten Dancing In The Dark såg Bruce mig och jag fick följa med upp på scenen. Där tog han mig i sina armar och vi dansade. Innan jag gick ner kysste han mig på pannan och jag kysste honom på munnen. Sedan kunde jag inte sluta gråta.
Emelie Eklund är rödhårig, precis som Bruce Springsteens fru. I en del stunder har hon drömt sig bort att få vara en del av hans liv. Nu känns nästan fantasin verklighet.
– Jag vill leva i hans liv, i hans musik och texter. Innan konserten påpekade en del att jag hade samma hårfärg som hans fru, men det var inget jag trodde skulle ta mig så nära honom.
Dagen efter konserten vaknade hon av sina egna tårar, och glädjen inför det hon varit med om är fortfarande så stor att hon knappt kan formulera sina känslor med ord.
– Jag känner mig så utvald. Folk omkring mig säger att jag är som en ny människa efter hans konsert och det stämmer. Jag har blivit upplyst på något sätt och helst vill jag bara att han ska veta hur mycket det här betyder för mig..!