Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Råvarorna hemligheten bakom vinnarsemlan

Jakten på de perfekta råvarorna la grunden till fjärde vinsten för Systrarna Lindqvist.
Karlskrona • Publicerad 13 februari 2018
Elenor Fristedt och Martin Persson, med döttrarna Iris och Ingrid, jublade när de för fjärde gången vann priset för Karlskronas bästa semla.
Elenor Fristedt och Martin Persson, med döttrarna Iris och Ingrid, jublade när de för fjärde gången vann priset för Karlskronas bästa semla.Foto: Staffan Lindbom

Under eftermiddagen presenterade Sventonsällskapet Semlan sin årliga utmärkelse. 2018 års bästa semla i Karlskrona har tilldelats Systrarna Lindqvists café & surdegsbageri som vann priset för fjärde gången under tävlingens sjuåriga historia.

– Det var tight i toppen, säger Bosse Lindström i Sventonsällskapet Semlan.

Annons

Han betonar att det endast är traditionella semlor som får delta i tävlingen.

– Vi avskyr allt med wrapsemlor och liknande, slår Bosse Lindström fast.

Det är den jämna kvalitén som avgjorde när sällskapet sammanställde poängen i fem olika kategorier. En viktig punkt är att semlan ska ha äkta mandelmassa.

– Vi har vår blodhund Christer Rydberg i gruppen. Han känner direkt om någon har fuskat och använder en blandning av aprikos, persika och mandelolja i stället, säger Conny Midenhag i sällskapet.

Vinnarna själva var rörda av att åter prisas för sina bakelser.

– Det är råvarorna som är nyckeln. De speglar hela vår verksamhet och vi köper ekologisk grädde från Hultsfred. Vår leverantör av mandelmassa är den enda i Sverige som valsar i stället för att hacka mandeln, säger Martin Persson på Systrarna Lindqvist.

bild 1/4
180213 CAPTION
180213 CAPTION
180213 CAPTION
180213 CAPTION

Patric SöderströmSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons