Karlskronakille historisk svensk mästare

Stockholm/Karlskrona Artikeln publicerades
Kalmarlaget Lotb tog hem SM-pokalen i E-sportgrenen Counter-Strike Global offensive i helgen. I laget ingår, från vänster, Filip Gauffin, Adam Wahlqvist, Jonathan Hindorf, Edwin Sazesh och Lucas Bauermeister.
Foto: Svenska Elitserien Counter-Strike: Global offensive
Kalmarlaget Lotb tog hem SM-pokalen i E-sportgrenen Counter-Strike Global offensive i helgen. I laget ingår, från vänster, Filip Gauffin, Adam Wahlqvist, Jonathan Hindorf, Edwin Sazesh och Lucas Bauermeister.

Under lördagen blev Kalmarlaget Lotb svenska mästare när man vann den avgörande finalen i datorspelet Counter-Strike Global offensive.

– Det är en helt obeskrivlig känsla, säger Karlskronabon Jonathan Hindorf.

I augusti startade Elitserien i datorspelet Counter-Strike: Global offensive för första gången någonsin. I helgen avgjordes det vem som skulle bli mästare när när de fyra bästa lagen gjorde upp i semifinal och final i Stockholm.

Lotb som vann grundserien var favorit inför slutspelet men det var en tuff väg till guldet där man verkligen fick bekänna färg i semifinalen där man till slut besegrade Granit Gaming med 2–1.

– Vi blev helt överkörda i den första kartan men vi reste oss sedan och lyckades ta hem det, säger Jonathan Hindorf som bor i Karlskrona och är lagkapten för Lotb.

I finalen var det dock aldrig något snack utan man vann med 2–0 mot Frillkammare från Gävle.

– Det kändes som att vi hade mer kontroll där och vi fick momentum och kunde ta hem det vilket är en helt obeskrivlig känsla. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att vi vann.

För vinsten fick laget 150 000 kronor samt datortillbehör på spel.

– Vi delar upp pengarna så att alla får lika mycket. Men vad jag ska göra för min del vet jag inte, jag tror att jag ska spara det mesta.

Nu väntar några månaders ledighet för Hindorf innan Elitserien drar igång igen i februari.

– Det blir skönt att ta det lite lugnt nu och fira jul med familjen, avslutar Hindorf.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.