Karlskrona pekas ut som ett av Sveriges bästa besöksmål

Karlskrona Artikeln publicerades

Det är Scan Magazine som i sitt senaste nummer lyfter fram Karlskrona som en av Sveriges bästa destinationer att besöka 2018.

– Det är viktigt för oss att nå utanför landets gränser, säger turistchef Terje Pedersen.

Tidningen ägnar ett helt uppslag åt en flygbild över Karlskrona där de bland annat pekar ut Brändaholm som en typisk bild av Sverige med de små röda stugorna, Marinmuseum med ubåtshallen och havet ”ett av de bästa fiskevattnen i världen”.

Karlskrona är ett av Sveriges bästa besöksmål 2018 enligt den internationella tidningen Scan Magazine.
Foto: Patric Söderström
Karlskrona är ett av Sveriges bästa besöksmål 2018 enligt den internationella tidningen Scan Magazine.

De liknar Karlskrona med Venedig och med tanke på antalet soltimmar tycker tidningen att staden har en ”Medelhavstouch”. Själva bilden i tidningen kommer från turistbyrån och turistchef Terje Pedersen är inte förvånad över Karlskronas placering.

– Det känns jättebra och det är alltid roligt att hamna på sådana listor, jag tycker att vi passar där.

Scan Magazine delas bland annat ut på flygplatser och har enligt turistchefen en stor läsekrets i hela Europa. Det gör utmärkelsen extra viktig.

– Allt vi gör handlar om att inspirera och informera världen om förträffligheten med Karlskrona och det är viktigt för oss att nå utanför Sveriges gränser. Karlskrona är ännu inte ett etablerat resmål, men dit vill vi såklart komma och då är det viktigt att synas på det är sättet, säger Terje Pedersen.

Inspirationsarbetet verkar ge resultat.

– Vi får fler besökare för varje år och det är ju glädjande.

De andra svenska städerna som tidningen lyfter fram är Sigtuna, Södertälje, Trollhättan, Helsingborg, Umeå, Sandviken, Luleå, Stockholm, Skövde och Borås.