Karlskrona kan bli årets digitala vinnare

Karlskrona Artikeln publicerades
Skolan är ett exempel på kommunal verksamhet som digitaliserats.
Foto:Fredrik Sandberg/TT
Skolan är ett exempel på kommunal verksamhet som digitaliserats.

Karlskrona kommun har tagit sig till finalplats och har nu chansen att bli Sveriges digitaliseringskommun 2017.

I november blir det klart vilken av de fem finalisterna; Karlskrona, Falkenberg, Kungsbacka, Stockholm och Uppsala som kammar hem titeln.

– Det är hård konkurrens och det är klart att det kommer bli tufft, men absolut inte omöjligt, att vinna detta, säger Fredrik Sjölin, utvecklingschef IT i ett pressmeddelande.

Hur det än går i höst tycker han att det är värdefullt för kommunen att bara få vara med på resan som finalist:

– I och med detta får vi möjlighet att lyfta digitaliseringsfrågorna ytterligare ett snäpp och verkligen visa hur vi använder digitalisering inom olika angelägna frågor.

För att bli Sveriges digitaliseringskommun 2017 krävs det att man har lyckats med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

– Digitaliseringen är avgörande för Karlskrona kommuns möjlighet att öka servicen till invånare och företag, säger Fredrik Sjölin i ett pressmeddelande.

Juryn består av representanter från SKL, Vinnova, Tillväxtverket och Kvalitetsmässan. Finalisterna kommer att presenteras på Kvalitetsmässan i Göteborg den 14-16 november och under 2018 får vinnaren möjlighet att presentera sitt utvecklingsarbete under en inspirationsdag.