Karlskrona Industrimekano är Årets nyföretagare

Stockholm ,
Johan Edlund, ordförande Karlskrona Nyföretagarcentrum, tillsammans med Christopher Sandqvist, Roger Gustafsson och Isah Mujkovic på Karlskrona Industrimekano.
Foto: Privat
Johan Edlund, ordförande Karlskrona Nyföretagarcentrum, tillsammans med Christopher Sandqvist, Roger Gustafsson och Isah Mujkovic på Karlskrona Industrimekano.

Årets Nyföretagare i Sverige finns i Blekinge.

Karlskrona Industrimekano fick utmärkelsen under lördagen på mässan Eget företag 2019 i Stockholm.

– Vi är enormt stolta. Vi har jobbat hårt för det här. Det är roligt att andra också tycker det vi gör är bra och att det blir uppmärksammat, säger Roger Gustafsson som äger företaget tillsammans med Christopher Sandqvist och Isah Mujkovic.

Juryns motivering lyder:

”Bland drygt 8 200 liknande företag i branschen, har årets nyföretagare lyckats med utmaningen att redan första året gå med vinst i en internationellt hård konkurrenssituation. Vi tilldelar priset till ett företag från Karlskrona som lever och utvecklas tack vare sin unika och internationellt erkända tolerans, sin höga kompetens och snabba tillväxt.”

Karlskrona Industrimekano är ett legoföretag inom verkstadsindustrin.

– Vi är glada att vi i år kan dela ut priset Årets Nyföretagare till ett klassisk industri- och tillverkningsföretag, säger Harry Goldman, VD för Nyföretagarcentrum Sverige. Det är viktigt för Sveriges framtid.

Utmärkelsen delas ut av Nyföretagarcentrum under mässan Eget företag i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.